dinsdag 19 februari 2013

Kaart Florida en Tallahassee - Cape Canaveral, Florida Keys

Kaart Florida, steden, rivieren, wegen: US Government
Florida is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika en behoort tot de zuidelijke staten van het land. De staat heeft 19.057.542 inwoners (2011). De hoofdstad is Tallahassee en de standaardafkorting voor de staat is Fl.

Topografisch is Florida de meest zuidoostelijke staat van de VS. De staat grenst in het noorden aan de staten Alabama en Georgia.

In het oosten ligt Florida aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Golf van Mexico en in het zuiden aan de Baai van Florida en de Straat van Florida.

Ten zuiden van Florida ligt Cuba.

Landschap
Door karstverschijnselen telt Florida vele meren, terwijl de afwatering, mede door het geringe reliƫf van 15 tot 30 meter hoogte; met als hoogste punt 100 meter, betrekkelijk slecht is.

Het grootste meer is met een oppervlakte van ongeveer 1900 km2 het Okeechobeemeer. De grootste rivier is met een lengte van 460 kilometer de St.-Johns.

Florida Keys
In het zuiden van de staat liggen de Florida Keys. Dit is een keten van ongeveer 50 kleine koraaleilanden.

Ze worden grotendeels door een 200 kilometer lange weg met elkaar en met het vasteland verbonden.

Klimaat en vakantie
Het klimaat in Florida heeft een semi-tropisch moessonkarakter, met vochtige, warme zomers en droge, zeer zachte winters.

Het zuiden van de staat kent veen- en moerasgebieden. Hier liggen ook de Everglades, dat voor een deel een nationaal park is.

Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Florida. Aan de oostkust trellen Palm Beach, Miami Beach, Fort Lauerdale en Dayton Beach veel vakantiegangers.

Andere toeristische attracties zijn onder meer het Walt Disney World Park bij Orlando, de Cypress Gardens bij Winter Haven, de nationale parken Everglades en Biscayne en het Kennedy Space Center op Cape Canaveral.

Cape Canaveral
Het Kennedy Space Center op Cape Canaveral fungeert als lanceerbasis voor het ruimteonderzoek van NASA.

Steden Florida
Naast de hoofdstad Tallahassee zijn een aantal grote steden in Florida: Jacksonville, Miami, Tampa, Saint Petersburg, Orlando, Hialeah, Fort Lauderdale, Port Saint Lucie, Pembroke Pines.

Vliegvelden
De grootste internationale luchthavens in Florida zijn: Miami International Airport, Orlando International Airport, Fort Lauderdale-Hollywood International Airport, Tampa International Airport.

Kaart Florida county's
De staat Florida in het zuidoosten van de verenigde staten is bestuurlijk onderverdeeld in 67 county's.

Kaart Florida en Tallahassee, counties: US. Geological Survey

Kaart Florida
Florida grenst aan de staten Alabama en Georgia. In het oosten ligt de staat aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Golf van Mexico en in het zuiden aan de Baai van Florida en de Straat van Florida.

Kaart Florida, steden, wegen, rivieren, spoorwegen, topografie: USGS