dinsdag 4 juni 2013

Kaart Tennessee en Nashville, met Memphis - Vakantie Verenigde Staten

Kaart Tennessee, steden, rivieren, meren, wegen, geografie: US Government
Tennessee is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 6.346.105 inwoners (2010). De hoofdstad is Nashville en de standaardafkorting voor de staat is TN.

Tennessee grenst in het noorden aan de staten Kentucky en Virginia, in het noordwesten aan Missouri, in het oosten aan North Carolina, in het zuiden aan Mississippi, Alabama en Georgia en in het zuidwesten aan Arkansas.

Het oosten van Tennessee ligt in de Appalachen. De Clingmans Dome met een hoogte van 2.025 meter, is hier het hoogste punt van de staat is.

Dit gedeelte is ook bekend onder de naam Great Smoky Mountains. Het westen van de staat is vlakker.

Tennessee wordt wel ingedeeld in zes verschillende gebieden, waarvan de eerste drie tot Oost-Tennessee behoren:

Het eerste gebied is het oostelijk berggebied langs de oostgrens, dat voor het grootste deel wordt gevormd door de Unaka en Great Smoky Mountains, die onderdeel zijn van de Appalachen.

Het tweede gebied is het het 50 tot 100 kilometer brede dal van de naar het zuidwesten stromende Boven-Tennessee en de zijrivieren ervan.

Het dal gaat in het westen abrupt over in het ongeveer 350 meter hoger gelegen Cumberlandplateau. Dit plateau maakt ook deel uit van de Appalachen.

Het vierde deel is een lager, vrijwel vlak gebied. Dit is de Highland Rim, die een groot deel van Midden-Tennessee beslaat.

De Highland Rim spaart in het midden een ongeveer 125 meter dieper liggende laagvlakte van elliptische vorm uit. Dit is het vruchtbare Nashville Basin.

Het zesde gebied is West-Tennessee. Dit deel van de staat bestaat uit een golvende vlakte die het gebied tussen de Tennessee en de Mississippi beslaat. Aan de rand van het Mississippidal ligt een heuvelketen, de Bluffs.

De Mississippi heeft hier talrijke dode armen, bayou's, en moerassen doen ontstaan.

Meren en rivieren
De belangrijkste rivieren zijn de Tennessee en de Cumberland. De Mississippi vormt de grens met Missouri en Arkansas.

De staat telt een groot aantal stuwmeren, zoals Watts Barlake, Chickamauga Lake, Kentucky Lake, Lake Barkley, Old Hickory Lake, Dale Hollow Lake..

Klimaat en vakantie
Het grootste deel van de staat Tennessee kent een vochtig subtropisch klimaat. Dit is een klimaat dat kenmerken deelt met een landklimaat en met een subtropisch en, of tropisch klimaat.

Een drukbezochte toeristische trekpleisters in de staat is het Great Smoky Mountains National Park. Verder zijn er een groot aantal natuurlijke grotten.

De steden Nashville en Memphis zijn vanwege de muziek in trek bij toeristen. Tal van historische monumenten herinneren aan de Amerikaanse Burgeroorlog.

Andere grote toeristische attracties zijn het Tennessee Aquarium in Chattanooga, het Sunsphere in Knoxville, en het Elvis Presley’s Graceland in Memphis.

Steden Tennessee
Naast de hoofdstad Nashville zijn enkele andere grote steden in Tennessee: Chattanooga, Clarksville, Knoxville, Memphis, Murfreesboro, Bartlett, Brentwood, Bristol.

Cleveland, Collierville, Columbia, Cookeville, Franklin, Germantown, Hendersonville, Jackson, Johnson City, Kingsport, Morristown, Oak Ridge.

Kaart Tennessee county's
De zuidelijke Amerikaanse staat Tennessee is bestuurlijk onderverdeeld in 95 county's.

Kaart Tennessee, county's, geografie: USGS

Kaart Tennessee
De staat Tennessee, in het zuiden van de Verenigde Staten, grenst aan de staten Kentucky, Virginia, Missouri, North Carolina, Mississippi, Alabama, Georgia en Arkansas. De hoofdstad is Nashville.

Kaart Tenessee topografie, wegen, steden, rivieren, reliƫf: USGS