woensdag 19 juni 2013

Kaart zuidelijke staten Verenigde Staten van Noord-Amerika

Kaart Verenigde Staten zuidelijke staten: US Government
De Zuidelijke Verenigde Staten vormen een grote regio in het zuidoosten en centrale zuiden van de Verenigde Staten van Noord-Amerika.

De Engelse naam voor het gebied is Southern United States. De regio staat ook bekend onder de namen American South en The South (het Zuiden). De historische benaming is Dixie.

In de regio zoals die door het United States Census Bureau wordt gedefinieerd wonen volgens de volkstelling van 2010 ongeveer 115 miljoen mensen. Dit is 37 procent van de totale bevolking van de Verenigde Staten.

Er bestaan verschillende definities van het zuiden van de Verenigde Staten. Het United States Census Bureau rekent 16 staten tot de regio.

Dit zijn Alabama, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Maryland, Mississippi, North Carolina, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Virginia en West Virginia.

De zuidelijke staten zijn in drie regio’s onderverdeeld. Dit zijn de regio South Atlantic States, met de staten Florida, Georgia, North Carolina, South Carolina, Virginia, West Virginia, Maryland, en Delaware.

De andere twee regio’s zijn East South Central States, met Alabama, Kentucky, Mississippi en Tennessee en West South Central States, met de staten Arkansas, Louisiana, Oklahoma en Texas.

Klimaat
In de zuidelijke staten liggen verschillende klimaatzone’s, waaronder gematigd, subtropisch, tropisch en droog.

Steden
De grootste agglomeraties in de zuidelijke regio van de VS zijn Dallas–Fort Worth–Arlington, Houston–Sugar Land–Baytown, Washington–Arlington–Alexandria, Miami-Fort Lauderdale-Pompano Beach, Atlanta-Sandy Springs-Marietta.

Tampa–St. Petersburg–Clearwater, Baltimore–Towson, San Antonio, Orlando-Kissimmee, Cincinnati-Northern Kentucky, Charlotte–Gastonia–Concord, Austin–Round Rock-San Marcos, Virginia Beach–Norfolk–Newport News.

Nashville-Davidson–Murfreesboro–Franklin, Jacksonville, Memphis, Louisville–Jefferson County, Richmond, Oklahoma City, New Orleans–Metairie–Kenner, Raleigh–Cary, Birmingham–Hoover, Tulsa, Baton Rouge, El Paso.

Kaart North Carolina en South Carolina
De staten North Carolina en South Carolina liggen in het noordoostelijke deel van de regio Zuid van de Verenigde Staten. In het oosten grenzen deze staten aan de Atlantische Oceaan.

Kaart North Carolina en South Carolina: US Geological Survey