woensdag 8 augustus 2012

Kaart Arkansas en Little Rock, zuidelijke staten VS

Kaart Arkansas steden, rivieren, wegen: US Government
Arkansas is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 2.937.979 inwoners (2011). De hoofdstad is Little Rock en de standaardafkorting voor de staat is AR.

Arkansas grenst in het noorden aan de staat Missouri, in het oosten aan Tennessee en Mississippi, in het zuiden aan Louisiana en in het westen aan Oklahoma en Texas.

Arkansas ligt aan de benedenloop van de rivier de Arakansas. Aan weerszijden van de rivier liggen moerassen en een merenrijke prairiegebied. Ongeveer de helft van de staat is bebost.

Bossen in de staat liggen op het Ozark plateau en in de Ouachita Mountains.

Het oostelijk deel van de Arkansas ligt langs de Mississippi. Dit is een laag en moerassig gebied.

Het noordwesten van de staat is licht bergachtig. Het hoogste punt is met 838 meter Magazine Mountain in de Ozark Mountains.

In het westen van Arkansas, langs de grens met Oklahoma, liggen de Ouachita Mountains. Het zuiden en oosten van Arkansas bestaat uit laaglanden.

Rivieren
De belangrijkste rivieren in Arkansas zijn de Mississippi, die de gehele oostgrens van de staat vormt, en de Arkansas, die in de Mississippi uitstroomt.

Klimaat en vakantie
Oklahoma kent een klimaat dat in de lage delen van de staat in de zomers zeer heet en vochtig is, en in de winter vrij koud.

Het klimaat kent verschillende extremen, met tornado’s, onweersstormen, hagelbuien en sneeuwval.

De parken in Arkansas trekken veel bezoekers. De staat kent onder meer het Nationale Park Hot Springs, Fort Smith National Historic Site en het Pea Ridge National Military Park.

Steden Arkansas
Naast de hoofdstad Little Rock zijn een aantal andere steden in Arkansas: Fort Smith, Fayetteville, Springdale, Jonesboro, North Little Rock, Conway, Pine Bluff.

Kaart Arkansas county's: USGS

Kaart Arkansas
Arkansas grenst aan de staten Missouri, Tennessee, Mississippi, Oklahoma en Texas.

Kaart Arkansas, steden, wegen, rivieren, meren: USGS