donderdag 2 mei 2013

Kaart Delaware en Dover - Amerika Vakantie

Kaart Delaware:, steden, wegen, rivieren US Government
Delaware is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 907.135 inwoners (2011). De hoofdstad is Dover en de standaardafkorting voor de staat is DE.

Delaware grenst in het noorden aan de staat Pennsylvania, in het westen en zuiden aan Maryland en in het oosten aan New Jersey.

In het oosten ligt de staat aan de in het noorden en de Delaware Bay en de Atlantische Oceaan.

Met een oppervlakte 6.452 km² is Delaware na de staat Rhode Island de kleinste van de vijftig staten van de VS.

De staat ligt voor het grootste deel op het Delmarva schiereiland in de Atlantic Coastal Plain. De bodem is voor het grootste deel vlak en vruchtbaar.

Het uiterste noorden van Delaware is heuvelachtig en maakt deel uit van het Piedmontplateau.

De staat is rijk aan bossen en telt verschillende natuurparken. Langs de kust liggen enkele moerassen.

De belangrijkste rivier is de Delaware. Deze vormt de grens met de staat New Jersey.

Klimaat en vakantie
Delaware is een overgangsgebied tussen een vochtig subtropisch klimaat en een continentaal klimaat. Het klimaat wordt gekenmerkt door warme, vochtige zomers en milde winters.

De natuur in de staat omvat onder meer schitterende stranden. Verder zijn er een aantal staatsparken en wildreservaten.

De staat telt veel historische gebouwen, waaronder het Old Dutch House uit ongeveer 1704 en het Amstel House uit ongeveer 1730. Beide gebouwen liggen in de plaats New Castle.

Steden Delaware
Naast de hoofdstad Dover zijn andere steden in Delaware: Delaware City, Harrington, Lewes, Middletown, Milford, New Castle, Newark, Rehoboth Beach, Seaford, Wilmington.

Kaart Delaware county's
De Amerikaanse staat Delaware is bestuurlijk onderverdeeld in drie county's. De staat is daarmee de staat met de minste county’s. De county’s zijn New Castle, Kent County en Sussex County.

Kaart Delaware, county's: USGS

Kaart Delaware
Delaware grenst aan de staten Pennsylvania, Maryland en New Jersey. In het oosten ligt de staat aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Dover.

Kaart Delaware: US Geological Survey