zaterdag 25 mei 2013

Kaart Mississippi en Jackson - Zuidelijke Staten Kaart Mississippi:Verenigde Staten

Kaart Mississippi, steden, rivieren: US Government
Mississippi is een van de 50 staten van de Verenigde Staten. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 2.978.512 inwoners (2011). De hoofdstad is Jackson en de standaardafkorting voor de staat is MS.

De staat grenst in het noorden aan de staat Tennessee, in het westen aan Arkansas en Louisiana en in het oosten aan Alabama. Het zuidoosten van de staat ligt aan de Golf van Mexico.

Mississippi is glooiend tot heuvelachtig. De kuststrook die 20 tot 25 kilometer breed ligt slechts enkele meters boven zeeniveau. Het hoogteverschil loopt richting het noorden op van 50 tot 150 meter.

De Pontotoc Ridge, in het uiterste noordoosten van de staat, heeft een hoogte van meer dan 200 meter. Het hoogste punt is Woodall Mountain (246 meter).

Rivieren
De rivier de Mississippi stroomt langs de westgrens van de staat, en vormt zo de grens met de staten Arkansas en Louisiana. De belangrijkste zijrivieren zijn de Yazoo en de Big Black River.

De Mississippi in de Verenigde Staten is de grootste rivier van Noord-Amerika. De rivier heeft een lengte van 3.780 km en een stroomgebied van ongeveer 3,26 miljoen km2.

Het Itascameer, in het noordwesten van de staat Minnesota, en de riviertjes die dit meer voeden worden als bron van de Mississippi beschouwd. De rivier mondt uit in de Golf van Mexico.

Klimaat en vakantie
Mississippi kent een subtropisch klimaat. De zomers zijn lang en de winters kort en mild. Er komen regelmatig tornado’s voor. Het tornadoseizoen ligt tussen februari en mei.

Tot de toeristische bezienswaardigheden in Mississippi behoren onder meer Vicksburg National Military Park, waar de herinnering aan de Amerikaanse Burgeroorlog levend wordt gehouden

In Greenville wordt in september het Mississippi Delta Blues Festival gehouden. In Clarksdale is het Delta Blues Museum gevestigd.

Een aantal prachtige natuurgebieden zijn het Gulf Island National Seashore en de Matchez Trace Parkway.

Steden Mississippi
De hoofdstad Jackson is de grootste stad van Mississippi. Een aantal andere steden zijn Gulfport, Hattiesburg, Southaven, Biloxi, Meridian.

Tupelo, Greenville, Olive Branch, Horn Lake, Clinton, Pearl, Madison, Ridgeland, Starkville, Vicksburg, Columbus, Pascagoula, Brandon.

Kaart Mississippi county's
De staat Mississippi, in het zuiden van de Verenigde Staten, is bestuurlijk onderverdeeld in 82 county's.

Kaart Mississippi county's: USGS

Kaart Mississippi
De Amerikaanse staat Mississippi grenst aan de staten Tennessee, Arkansas, Louisiana en Alabama. Het zuidoosten van de staat ligt aan de Golf van Mexico. De hoofdstad is Jackson.

Kaart Mississippi, steden, rivieren, reliƫf, wegen: USGS