zaterdag 15 juni 2013

Kaart West Virginia en Charleston - Vakantie Amerika

Kaart West Virginia: US Government
West Virginia is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 1.855.364 inwoners (2011). De hoofdstad is Charleston en de standaardafkorting is WV.

West Virginia, in het Nederlands ook wel West-Virginiƫ genoemd, grenst in het noorden aan de staat Pennsylvania, in het oosten aan Maryland, in het zuiden aan Virginia en in het westen aan Ohio en Kentucky.

De staat ligt deels in de Appalachen. De hoogste top van de staat is met een hoogte van 1.482 meter Spruce Knob.

In de staat liggen de Alleghenies, die hier met Spruce Knob hun hoogste punt bereiken. Vanaf de Alleghenies strekt zich het golvende Cumberlandplateau uit naar het westen

Rivieren
De belangrijkste rivier is de Ohio, die de grens met de gelijknamige staat vormt. Alleen de rivieren in het noordoosten van West Virginia stromen via de Potomac naar de Atlantische Oceaan.

De Cheat, Tygart en West Fork stromen via de Monongahela naar het noorden, maar de Monongahela buigt buiten de staat om naar de Ohio,

Ook de rivieren de Kanawha, de Guyandot en de Big Sandy River stromen naar de Ohio.

Klimaat en vakantie
West Virginia kent een vochtig subtropisch klimaat. De temperatuurverschillen schommelen wel ruw.

De gemiddelde januaritemperatuur is 0 °C, de gemiddelde julitemperatuur 24 °C, maar de maximum- en de minimumtemperaturen zijn respectievelijk +41 °C en –33 °C.

Toeristische trekpleisters in West Viginia zijn het prehistorisch monument Monongahela National Forest en de Grave Creek Mound in Moundsville, in de ‘panhandle’ nabij de grens met Ohio.

Verder zijn onder meer het Blackwater Falls State Park en het Hawks Nest State Park drukbezochte attracties.

Beschermde gebieden in West Viginia zijn het Appalachian National Scenic Trail, de Bluestone National Scenic River, het Canaan Valley National Wildlife Refuge, het Chesapeake and Ohio Canal National Historical Park.

De Gauley River National Recreation Area, het George Washington National Forest, het Harpers Ferry National Historical Park, het Ohio River Islands National Wildlife Refuge.

Steden West Virginia
Naast de hoofdstad Charleston zijn een aantal steden in West Virginia: Huntington, Parkersburg, Morgantown, Wheeling, Weirton, Fairmont.

Beckley, Martinsburg, Clarksburg, South Charleston, Teays Valley, St. Albans, Vienna, Bluefield.

Kaart West-Virginia county's
West Virginia is onderverdeeld in 55 county's.

Kaart West-Virginia, county's, steden, topografie: USGS

Kaart West-Virginia
West Amerikaanse staat Virginia grenst aan de staten Pennsylvania, Maryland, Virginia, Ohio en Kentucky. De hoofdstad van de zuidelijke staat is Charleston.

Kaart West Virginia: US Geological Survey