zaterdag 4 augustus 2012

Kaart Louisiana en Baton Rouge, New Orleans, Mississippi rivier

Kaart Louisiana, steden, wegen, rivieren: US Government
Louisiana is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Amerika. De staat ligt in de regio Zuid van de VS en telt 4.574.836 inwoners (2011). De hoofdstad is Baton Rouge en de standaardafkorting voor de staat is LA.

De staat kent twee officiële talen. Dit zijn Engels en Frans.

Louisiana grenst in het noorden aan de staat Arkansas, in het westen aan Texas en in het oosten aan Mississippi. In het zuiden ligt de staat aan de Golf van Mexico.

De staat telt Louisiana veel eilanden, zoals Marsh Island en de Chandeleur Islands.

Het hoogste punt van het vrij vlakke Louisiana is met een hoogte van 163 meter de Driskill Mountain (163 m). Een groot deel van de kustgebieden wordt gevormd door moerassen.

Meren en rivieren
De belangrijkste rivier in de staat Louisiana is de Mississippi. Deze rivier vormt een groot gedeelte van de grens met de gelijknamige staat. De rivier mondt 150 kilometer voorbij New Orleans in de Golf van Mexico uit.

Louisiana telt vele meren. Er zijn zouthoudende inhammen langs de kust, zoals Lake Pontchartrain, ten noorden van New Orleans, Lake Maurepas en Lake Sabine.

Een aantal meren ligt in de omgeving van de Red River. Dit zijn het Grass Lake, Black Lake, Lake Bistineau, Catahoula Lake en Cannisia Lake.

Klimaat en vakantie
Louisiana kent een gelijkmatig subtropisch klimaat. De meeste regen valt in de zomer. Gemiddeld wordt de kust van de staat eens in de 4 à 5 jaar door orkanen getroffen.

Belangrijke toeristische trekpleisters in Louisiana zijn de Vieux Carré in New Orleans, Cajun Country, met de stad Lafayette als centrum, en oude plantages in de omgeving van Baton Rouge.

Prachtige nationale parken zijn de Cane River National Heritage Area met het Cane River Creole National Historical Park bij Natchitoches.

Steden Louisiana
Naast de hoofdstad Baton Rouge zijn een aantal andere belangrijke steden in Louisiana: Alexandria, Bossier City, Hammond, Houma, Kenner, Lafayette, Lake Charles.

Monroe, New Iberia, New Orleans, Opelousas, Ponchatoula, Ruston, Shreveport, Slidell.

Kaart Louisiana parishes
Louisiana is in tegenstelling tot andere staten in de VS niet opgedeeld in county's maar in parishes. De staat is bestuurlijk ingedeeld in 64 parishes.

Kaart Louisiana parishes/county'ss: USGS

Kaart Louisiana
Louisiana grenst aan de staten Arkansas, Texas en Mississippi. De staat ligt in het zuiden aan de Golf van Mexico. De hoofdstad is Baton Rouge.

Kaart Louisiana, steden, wegen, rivieren topografie: USGS